Источник: fineworld.info.

Открита беседа на 11. 08. 2021 г.: "НЮ ЕЙДЖ" ПОГУБВА ЧОВЕКА. ХРИСТОС ГО ОСВЕЩАВА И СПАСЯВА

Оценете
(2 гласа)

Заповядайте на 11 август 2021 г. на ежемесечната открита беседа в Енорийския център на храм "Св. св. Кирил и Методий".

Темата й е: "НЮ ЕЙДЖ" ПОГУБВА ЧОВЕКА. ХРИСТОС ГО ОСВЕЩАВА И СПАСЯВА.

Начало: 19,30 ч.

Лектор ще бъде д-р Десислава Панайотова, директор на Енорийския център и на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" при едноименния храм-домакин. Беседата е замислена като сравнително представяне на движението "НЮ ЕЙДЖ", неговите многообразни форми и "популярни" послания, символи и методи за въздействие върху човека, от една страна, и същинското освещаване и спасяване на човека от Богочовека - нашия Господ Иисус Христос, от друга.

Всеки от нас се е срещал с хора или обстоятелства, при които му е било съобщено, че човек, ако желае, може съчетае всички религии в едно, да постигне "по-високи нива на съзнание", да отвори "третото си око", да стане медиум, да борави с Рейки енергия и фън шуй принципи, да ходи при врачки и баячки, сам да се усъвършенства като гадател или лечител, да достигне пълна хармония с вселената, да придобие паранормални способности, да проникне в отвъдното, да може да отделя душата от тялото си и да направлява съдбата си. Начините, предлагани от "Ню Ейдж" за реализирането на тези цели, варират от боравенето с кристали през викането на духове до създаването на своя секта. Тази лъжедуховност приучва човека да вярва във всичко друго, но не и в Бога, и в края на краищата води до сатанинско възгордяване и духовна самозаблуда. В беседата ще посочим основните духовни язви, които "НЮ ЕЙДЖ" нанася върху човешката личност като използваме благодатния опит на Църквата да различава духовете. Ще си помогнем с наставленията на православните св. отци, които много добре познават различните духовни състояния и ясно посочват кое е истинска духовност и кое - болна мистика, коя вяра освещава и кои учения помрачават човешкото сърце. С помощта на Свещеното Писание и Свещеното Предание на Православната Църква ще осветлим коренната разлика между общуването с падналите духове в "НЮ ЕЙДЖ" практиките и общението с Христа Спасителя в Православието.

След беседата ще има възможност за дискусия по темата.

Заповядайте на 11 август 2021 г. (сряда) в Енорийската зала на Енорийския център (1 ет.) при храм "Св. св. Кирил и Методий" (в храмовия двор до Женския пазар).

Начало: 19,30 ч.

Адрес:
ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Снимка: Интернет

Икона: студио "Димчовски"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ВИДЕОЗАПИС ОТ ВЕЧЕ ПРОВЕДЕНАТА БЕСЕДА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК:

НЮ ЕЙДЖ ПОГУБВА ЧОВЕКА. ХРИСТОС ГО ОСВЕЩАВА И СПАСЯВА

Видео: Мартин и Цветелина Пенчеви

 

Прочетена 1086 пъти