Источник: fineworld.info.

Издателски център

Енорийският издателски център при храм „Св. св. Кирил и Методий” – София (улица „Георг Вашингтон” № 47) е създаден в периода 2004-2005 г. с решение на храмовото настоятелство и благословен от (тогава) Знеполския епископ Николай (сега Пловдивски митрополит) - викарий на приснопаметния Софийски митрополит и Български патриарх Максим.

Основното му задължение е издаването на седмичния енорийски лист на храма (в периода 2004-2015 г.) и ежемесечния бюлетин „Символ на вярата”на Центъра за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий” (ЦРИК) от 2016 г. насам. Издателският център подготвя и реализира също издаването на книги с богословско съдържание и православна насоченост. Ценно е сътрудничеството на издателския център с ЦРИК „Св. св. Кирил и Методий”, работещ към храма: ЦРИК организара ежемесечни беседи, някои от които биват доразвивани от съответните лектори в систематизирани и по-подробни текстове, които прерастват в брошури и книги, които Енорийският издателски център издава (понякога и с придружаващ видеозапис на диск).

Храмовото ни издателство оказва техническа и методическа помощ на енорийските издания на други софийски православни храмове, които потърсят неговото съдействие. В периода 2004-2015 г. Енорийският издателски център се ръководи от г-н Руси Ст. Русев.

От 2015 г. негов ръководител е г-н Красимир Георгиев.

От 2016 г. издателската дейност се ръководи от г-жа Маргарита Димитрова.

~~~~~~~~~~~~~~~

От 1 декември 2018 г. ръководител на Издателския център е свещ. Захарий Димитров.

Той е ръкоположен от Знеполски епископ Йоан на 25.04.2010 г. в храм "Св. Преображение Господне". От 07.04.2011 г. до 30.10.2016 г. е енорийски свещеник в храм "Св. Петка Самарджийска". От 01.11.2016 г. е ефимерий на м-р "Св. апли Петър и Павел" - с. Долни Лозен. От 08.01.2018 г. е енорийски свещеник в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47). От 01.12.2018 г. е ръководител на Енорийски издателски център "Св. св. Кирил и Методий" към храм "Св. св. Кирил и Методий", София. Завеждащ е Фейсбук страниците към храм "Св. св. Кирил и Методий: Храм "Свв. Кирил и Методий" и Енорийски издателски център "Свв. Кирил и Методий".

За контакт: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.