Источник: fineworld.info.

Църковен афиш

С част от групата по Стар Завет - уч. 2023-2024 г. - в градината на храм "Св. св. Кирил и Методий"

   На 25 май 2024 г. започна поредното записване в Курсовете по Православие за възрастни, които се провеждат в Енорийския център на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

 

На 26 май 2024 г. с взаимна любов и благодарност към Бога проведохме финалното тържество за завършването на уч. 2023/2024 г. за децата по Вероучение, които се обучават в Църковното неделно училище при храм "Св. св. Кирил и Методий".

 

В навечерието на Националния празник в чест на светите братя Методий и Кирил, славянобългарската азбука, просвета и култура - на 22 май 2024 г. в Енорийския център при столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе поредната открита беседа, част от просветния цикъл, който се реализира в Енорийския му център. Темата на предстоящата лекция е "СВ. БРАТЯ, СВЕЩЕНИТЕ БУКВИ И АНТИПРАВОСЛАВНАТА ПОДМЯНА НА ИСТОРИЯТА ВЪВ ФИЛМА "ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ"".

 

Ловчански митрополит Гавриил с едно от децата - победители в конкурса на Св. Синод

В Неделята на светите жени мироносици, тази година – на 19 май, по решение на Св. Синод на БПЦ-БП в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий” (ул. „Г. Вашингтон” № 47) се проведе 11-то награждаване във финала на Националния синодален конкурс „Петдесетница – съшествието на Светия Животворящ Дух” – 2024.

На 13. 03. 2024 г. се престави в Господа Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, първосветителят на Българската православна църква-Българска патриаршия.

Между 12 и 14 януари 2024 г. с благословението на Софийска св. митрополия и, съответно, на Вальевски епископ Исихий (СПЦ) в столичния ни храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47) гостува Негово Всепреподобие йеромонах Арсений Йованович, игумен на сръбския манастир „Св. св. Петър и Павел“ („Рибница“, Вальевска епархия на СПЦ).

Йеромонах Арсений (Йованович), СПЦ


С благословението на Софийска св. митрополия храм "Св. св. Кирил и Методий" организира премиера на най-новата си книга "Бог и рокендрол".

 

На 1 ноември 2023 г., в Деня на народните будители, храм "Св. св. Кирил и Методий" пусна за печат новата си книга "Бог и рокендрол", посветена на младите хора. Автор е сръбският йеромонах Арсений (Йованович), Вальевска епархия на СПЦ.

На 2 октомври 2023 г. в Народно читалище "Светлина 1924" в с. Пролеша, общ. Божурище, бе изнесена интересна беседа по темата: ОПАСНОСТТА ОТ СУЕВЕРИЯТА И ОКУЛТНИТЕ ПРАКТИКИ В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ.

 

С голяма духовна радост и искрена в Господнята помощ надежда започна новата 2023-2024 учебна година в Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София).

За всички интересуващи се от православната догматика и празници, Свещеното Писание и Свещеното Предание на Църквата, от вероучение за деца, православен начин на живот, източно-църковно пеене, дърворезба, православна иконопис или изобразително изкуство, напомняме, че текат последните записвания за съответните курсове на обучение, които започват от месец октомври 2023 г. в Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София).

 

Започна поредното записване в Курсовете по Православие за възрастни, които се провеждат в Енорийския център на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

Страница 1 от 15