Источник: fineworld.info.

Църковен афиш

За всички интересуващи се от православната догматика и празници, Свещеното Писание и Свещеното Предание на Църквата, от вероучение за деца, православен начин на живот, източно-църковно пеене, дърворезба, православна иконопис или изобразително изкуство, напомняме, че текат последните записвания за съответните курсове на обучение, които започват от месец октомври 2023 г. в Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София).

 

Започна поредното записване в Курсовете по Православие за възрастни, които се провеждат в Енорийския център на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

Чудотворната икона на всички български светии в храм "Св. св. Кирил и Методий"
(гр. София, ул. "Г. Вашингтон" № 47)

Нашият храм отбеляза празника Неделя на Всички български светии  - тази година на 18 юни 2023 г. – с двойна радост, защото в него освен постоянно пребиваващата чудотворна храмова икона “Всички български светии”, в продължение на една седмица бяха и двете икони с чудотворни мощи на св. Лука Войноясенецки (Симферополски) и св. Серафим Саровски.

В седмата година от въвеждането на чудотворния светогорски препис на иконата на Божията майка “Пресв. Богородица-Достойно есть” в храм “Св. св. Кирил и Методий”,

Заповядайте на откритата ни беседа, свързана с Неделя Месопустна - на Страшния съд, с която се подготвяме за предстоящото начало на Великия пост.

 

В храм "Св. св. Кирил и Методий" Успението на св. Константин-Кирил ще бъде отбелязано със света Литургия. Празникът се чества от св. Православна Църква на 14 февруари.

Паметна снимка на курсистите по Православие`2022 с Ловчанския митрополит Гавриил

С поклонническо пътешествие до манастири в Ловчанска епархия завърши вълнуващата и твърде полезна за всички уч. 2021-2022 г. в Курсовете по Православие за възрастни при столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47).

Ставр. ик. Михаил Колев

Заповядайте на откритата ни беседа - първа за новата 2023 г.,

 

 Стенопис на Въведение Богородично - детайл (храм "Св. св. Кирил и Методий", ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София)

 

Уведомяваме, че Школата по църковна дърворезба при храм "Св. св. Кирил и Методий" откри новата учебна година. Желаещите да се включат са добре дошли.

 

Енорийският център "Св. св. Кирил и Методий"

Започна поредното записване в Курсовете по Православие за възрастни, които се провеждат в Енорийския център на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий". Тук курсовете се организират от 2005 г. насам с благословението на Софийската св. митрополия по инициатива на предстоятеля на храма Негово Високоблагоговейнство ставр. ик. Александър В. Георгиев и църковното настоятелство.

 

На 29 юни 2022 г. в Енорийския център при храм „Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Г. Вашингтон“ № 47, гр. София) основната част от курсистите по Православие завършиха учебната 2021-2022 година. По обективни причини за около 10 курсисти финалният тест предстои.

Успешно приключиха своята работа катехизираните курсисти от групите по:

Страница 1 от 14