Источник: fineworld.info.

Изнесена беседа на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" върху "АПОКАЛИПСИС" в Софийския Богословски факултет - 15 април 2019 г.

Оценете
(1 глас)

 

Уведомяваме ви, че редовната открита беседа, която се провежда в началото на всеки месец в Енорийския ни център, през м. април т.г. ще бъде изнесена на 15 април 2019 г. в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Беседата ще бъде на тема: "ПОДХОДИ В ИЗУЧАВАНЕТО И РАЗБИРАНЕТО НА БИБЛЕЙСКАТА КНИГА „ОТКРОВЕНИЕ“. ВЯРНОСТ И ОСВЕТСКОСТЯВАНЕ".

Директорът на Енорийския център и ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" към едноименния храм д-р Десислава Панайотова ще изнесе беседата под формата на доклад в рамките на предстоящия богословски семинар "Ето, Аз ида скоро! Да, дойди, Господи Иисусе!" Семинарът е посветен на книгата "Откровение" ("Апокалипсис") на св. апостол и евангелист Йоан Богослов и се организира съвместно от столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47) и Богословския факултет на СУ.

По време на академичното събитие ще се състои и представяне на 1-ви том и предпремиерно представяне на новия 2-ри том на съвременното Тълкувание на "Апокалипсис" от приснопаметния архимандрит Атанасий Митилинеос. Тълкувателните 1-ви том "Седемте златни светилника" и новоизлязлият 2-ри том "Седемте печата" в превод от гръцки на български език са издания на храм "Св. св. Кирил и Методий", част от поредица, която цели да издаде всички беседи на архим. Атанасий Митилинеос върху новозаветната книга "Откровение". Представянето ще направят Негово Високоблагоговейнство ставр. ик. Александър Величков Георгиев, предстоятел на храма, г-н Аспарух Коев, координатор на проекта, и г-н Алексей Стамболов, преводач на поредицата.

Водещ доклад ще изнесе проф. дбн Емил Трайчев - титуляр на дисциплините по Нов Завет в Богословския факултет. В академичната програма с доклади ще се включат доц. д-р Екатерина Дамянова - ръководител на катедра Библеистика при Богословския факултет, както и гл. ас. д-р Росен Русев - преподавател по Стар Завет и гл. ас. д-р Иван Илиев - преподавател по Библейски гръцки език и Латински език в катедра Библеистика.

Семинарът ще се проведе на 15 април 2019 г. от 15,00 - 18,00 ч. в 8-ма аудитория на Богословския факултет (3-ти етаж), пл. "Св. Неделя" № 19, гр. София.

ПРОГРАМА НА СЕМИНАРА.

Заповядайте!

ВХОД СВОБОДЕН

Прочетена 1423 пъти