Источник: fineworld.info.

"ЗАВИСИМОСТИ СРЕД МЛАДЕЖИТЕ В СВЕТЛИНАТА НА ПРАВОСЛАВИЕТО. АЛКОХОЛНИ И НАРКОТИЧНИ ЗАВИСИМОСТИ" - открита беседа на 7 март 2019 г.

Оценете
(6 гласа)

 

Заповядайте на откритата ни беседа на тема: "ЗАВИСИМОСТИ СРЕД МЛАДЕЖИТЕ В СВЕТЛИНАТА НА ПРАВОСЛАВИЕТО. Алкохолни и наркотични зависимости". Беседата ще се проведе на 7 март 2019 г. в Енорийския център на храм "Св. св. Кирил и Методий".

Лектор ще бъде клиничният психолог Петър Петров, който работи като специалист в Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм, (Централно управление - гр. София). Петър Петров е също така психологически експерт на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" и училищен психолог.

След като през м. февруари т.г. организирахме беседа за тютюнопушенето и шаманизма като психофизиологическа и окултна зависимост, с предстоящата беседа за алкохолните и наркотичните зависимости сред младежите лекторът ще навлезе в детайлите на този проблем и ще набележи някои практически клинични и духовни методи за неговото преодоляване. В беседата ще бъдат разгледани медицинските психологически измерения на тези зависимости и тяхната същност. Освен това ще бъдат анализирани духовните измерения на синдрома на зависимост към психоактивни вещества (ПАВ). Мирогледната криза у съвременния човек и тясно свързаната с него зависимост към ПАВ ще бъде осветлена според учението на Православната Църква. Лекторът ще разясни и основни аспекти на същността на пътищата за терапия на зависимостта към ПАВ  - ще говори за православния начин на живот и пътя  на обо̀жението.

Модератор на беседата ще бъде д-р Десислава Панайотова, директор на ЦРИК и на Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий", експерт "Програми и проекти" в Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП.

Аудиторията ще може да задава конкретни въпроси на лектора Петър Петров.

Заповядайте!

7 март 2019 г.

Начало: 18,00 ч.

ВХОД СВОБОДЕН.

Адрес:

Храм "Св. св. Кирил и Методий", гр. София

Ул. "Г. Вашингтон" № 47 (до Женския пазар)

Енорийски център, ет. 1 - Лекционна зала

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ВИДЕОЗАПИС от вече състоялата се беседа можете да видите ТУК.

Прочетена 1489 пъти