Источник: fineworld.info.

При храм "Св. св. Кирил и Методий" се открива нова Социална кухня "Не хаби - дари"

Оценете
(2 гласа)

В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" се открива нова Социална кухня "Не хаби- дари". Тя се организира по инициатива и под патронажа на Омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова.

"Обединени от желанието да помагаме на социално слаби хора, изпаднали в нужда или във времнно затруднение, бихме искали да изградим топло пространство, в което миряните да имат въможността да получат безвъзмездно топъл обяд" - се казва в писмото, с което г-жа Мая Манолова потърси благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх  Неофит. Желанието й е Социалната кухня да се реализира в двора на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" на ул. "Г. Вашингтон" № 47 в периода от 17 декември 2018 г. и да продължи до края на м. април 2019 г.

Ще се раздава топла храна всеки делничен ден от 12,00 часа до 14,00 часа. Предвижда се в менюто да има топла супа, хляб, кисело мляко или плод.

За благородната кауза се набират доброволци, които да помагат в раздаването на храната. Координатор на организацията от страна на храм "Св. св. Кирил и Методий" е г-н Петър Вълчовски, моб. тел. 0886 282 299. Към него могат да се обръщат всички доброволци, желаещи да стоплят сърцата на нуждаещите се наши братя и сестри.

Да подкрепим благородната инициатива!

Прочетена 1108 пъти