Источник: fineworld.info.

АРХИЕРЕЙСКА БЕСЕДА с лектор НП БЕЛОГРАДЧИШКИ ЕПИСКОП ПОЛИКАРП - „НА КАКВО НИ УЧАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ СВЕТИИ?“

Оценете
(1 глас)

 

Заповядайте на откритата ни архиерейска беседа с лектор НЕГОВО ПРЕОСВЕЩЕНСТВО БЕЛОГРАДЧИШКИ ЕПИСКОП ПОЛИКАРП: "НА КАКВО НИ УЧАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ СВЕТИИ?"

 
С благословението на Софийския митрополит и Български патриарх НЕОФИТ

Темата на беседата ще бъде „НА КАКВО НИ УЧАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ СВЕТИИ?“ По време на духовната среща ще посветим вниманието си на Събора на всички български светии и празнуването на тяхната памет във Втората неделя след Св. Петдесетница - празник на храм "Св. св. Кирил и Методий". В храма се пази уникалната икона на всички български светии, изписана от руския йеромонах-иконописец Николай Шелехов, духовно чедо на св. Серафим Софийски Чудотворец.

Епископ Поликарп ще говори за това какво означава за нас дарът да живеем и да се спасяваме именно в Българската православна църква. И какви ученици, служители и продължители сме на българската святост? В края на беседата присъстващите ще могат свободно да беседват с викарния епископ, който ще отговори на техни въпроси.
Беседата е първа обща среща в извънбогослужебно време на епископ Поликарп с енориашите на храм "Св. св. Кирил и Методий", с обучаващите се в Енорийския му център курсисти, както и с широката аудитория на духовно-просветното средище.
Тази година Неделята на всички български светии се отбелязва на 10 юни.
Беседата ще бъде в навечерието на празника, което ще ни помогне по-добре да се подготвим за него.

Беседата ще се проведе в Лекционната зала на Енорийския център при храм „Св. св. Кирил и Методий” (ул. "Г. Вашингтон" № 47), ет. 1. 7 юни (четвъртък) 2018 г.
Начало: 18,00 ч.
Гр. София ВХОД СВОБОДЕН
ЗАПОВЯДАЙТЕ!
Прочетена 2116 пъти