Источник: fineworld.info.

1 година от стартирането на радиопредаването "Срещи с Православието"

Оценете
(1 глас)

Ставр. ик. Ангел Ангелов и прот. Методий Корчев

С  благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх  Български, на 19. 11. 2016 г. започна излъчването на радиопредаването ,,Срещи с Православието“.  Радио ,,Зорана“ в лицето на д-р Кирил Илиев, собственик на радиото, отдаде своя ефир да има такова православно предаване, което да запознава широката българска аудитория с истините, светините и живота на светата Православна Църква. Автор и водещ на предаването е прот. Методи Корчев, служащ в столичния храм ,,Св. св. Кирил и Методий“ (ул. "Г. Вашингтон" № 47).

На 18.11.2017 г. бе излъчено първото юбилейно предаване по повод навършване на 1 година от пускането на предаването в ефир. В празничната програма участваха Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, ставр. ик. Ангел Ангелов и д-р Кирил Илиев.

Радиопредаването набира популярност поради своята голяма полезност и се преотстъпва вече и на други медии - радио "Bella" (90.2 FM) в Банско, Петрич и Сандански, радио"Ритъм+" (93,8 FM) - Кюстендил.

Честито на водещия о. Методи, на екипа и слушателите на Радио "Зорана" и "Срещи с Православието"! Още много години плодотворно мисионерско и духовно-просветно служение в Христа - за напътстване и спасение на множество човешки души!

Аудиозапис от последното юбилейно предаване и от предишните издания на "Срещи с Православието" можете да слушате в:

https://www.youtube.com/watch?v=rv5G4AX_5ew

Прочетена 1832 пъти