Источник: fineworld.info.

Великденското тържество - 2016 г.

Оценете
(2 гласа)

Енорията и Школите при храм „Св. св. Кирил и Методий” заедно отбелязаха настъпването на Празника на празниците – Възкресение Христово (т.г. на 1 май) и предстоящия храмов празник на св. Братя – 11 май.

 

На 8 май 2016 г. (Томина неделя) след св. Литургия, предстоявана от свещ. Стилиян Табаков, в храмовия Енорийски център се състоя съвместното тържество, посветено на Великден и на светите Кирил и Методий – покровители на цялостната дейност на нашия храм! Тържеството бе организирано с благословението на иконом Александър Георгиев - предстоятел на храма и с активното участие на: д-р Десислава Панайотова – директор на Енорийския център и ЦРИК „Св. св. Кирил и Методий”, свещ. Любомир Янъков – ръководител на Школата по Източноцърковно пеене и г-н Живко Желязков – диригент на школата, г-жа Лоте Раденкова – ръководител на Школата по Църковна дърворезба, г-н Антони Димитров – ръководител на Школата по Иконопис, г-жа Боряна Найденова – диригент на храмовия Смесен камерен хор „Петър Динев”, г-н Живко Желев – библиотекар на храма, г-н Красимир Георгиев – ръководител на Енорийския издателски център, г-жа Станислава Ламбова – преподавател в храмовото Неделно училище за деца в норма.

Тържеството се проведе в Енорийския център на храм „Св. св. Кирил и Методий” при следната разнообразна програма: Програма 8.05.2016г

В словото си към присъстващите и участниците в тържеството ик. Александър Георгиев поздрави всички със славното ХРИСТОВО ВЪЗКРЕСЕНИЕ  и благопожела многобройните културно-просветни дейности при храмовите школи да преуспяват, а всички енорияши, ученици и курсисти, ведно с духовенството при храма, да бъдат благословени от Бога, да имат здраве, сили и духовен напредък под крепката Божия закрила – за слава Божия и наше спасение!

Празничната програма бе изпълнена от всички, които се обучават в Енорийския ни център, вдъхновено и красиво: насладихме се на песнопенията на двата хора при храма, на детските музикални и литературно-художествени изпълнения, на четирите изложби: с дърворезбени и иконописни творби, с ценни издания, съхранявани в храмовата библиотека, и с изданията на Енорийския издателски център.

Тържеството завърши с празнична викторина, в която децата и възрастните показаха точни знания за православната ни вяра и отговориха дори и на най-трудните въпроси! Бяха раздадени множество награди – те бяха осигурени от курсистите по Православие, за което сърдечно им благодарим!

Празненството в чест на Възкръсналия наш Господ Иисус Христос и на св. Братя Кирил и Методий завърши с почерпка в енорийската трапезария, където се събрахме в мир и любов, и със светла надежда, че Господ ще ни приеме и на вечната Си трапеза в Своето блажено царство! Амин.

 

Фоторепортаж от Великденското тържество можете да видите в ГАЛЕРИЯ:

Разгледай всички снимки тук .

 

Текст и снимки: Десислава Панайотова

 

 

 

Прочетена 2704 пъти