Источник: fineworld.info.

На 19 ноември 2016 г. стартира църковното радиопредаване "Срещи с Православието" с водещ о.Методий Корчев

Оценете
(3 гласа)
Свещ. Методий Корчев Свещ. Методий Корчев

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит на 19 ноември 2016 г. стартира църковното катехизаторско радиопредаване "Срещи с Православието". Негов водещ е свещ. Методий Корчев от храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47).

За него ефира си дарява софийското радио "Зорана", което популяризира българската музика и излъчва на честота 87.6 MHz в района на град София.

Предаването "Срещи с Православието" ще е двучасово и ще се излъчва:

- всяка събота от 18,00-20,00 ч.

- всяка неделя от 10,00-12,00 ч. (повторение).

Продължавайки православната духовно-просветна мисия, завещана от светите Кирил и Методий - св. братя-покровители на храма, всяка събота о. Методий ще запознава разнообразната аудитория с основите на православната вяра, с православния мироглед и православния начин на живот. За най-широк кръг слушатели о. Методий достъпно ще благовести за Христа и Неговата Църква. Във всяко предаване ще има историческа част, както и радиопоклонничество. С ежеседмична проповед за предстоящия голям църковен празник или за предстоящата неделя о. Методий ще приобщава слушателите към Евангелските ценности и към дълбокото значение на Господските, Богородичните, ангелските и светийските празници. В предаването ще звучи и православна църковна музика, а също така ще бъдат представяни православни книги и издания.

Първото излъчване на радиопредаването "Срещи с Православието" е посветено на Рождественския пост и в него гостува ставр. ик. Ангел Ангелов - протосингел на Софийска св. митрополия и предстоятел на древния столичен храм "Св. София Премъдрост Божия". Водещият на предаването о. Методий Корчев е подготвил за слушателите още и проповед за предстоящия празник на християнското семейство и християнската младеж Въведение Богородично (отбелязван от Православната Църква на 21 ноември).

Първото предаване "Срещи с Православието" - 19 ноември 2016 г. от 18,00 ч.

Радио "Зорана", уебсайт - http://zorana.bg Радиочестота 87.6 MHz

СРЕЩИ С ПРАВОСЛАВИЕТО можете да слушате и ТУК.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Текст и снимка: Десислава Панайотова

Прочетена 2782 пъти