Источник: fineworld.info.

Завърши учебната 2021/2022 година по Вероучение за деца в храм "Св. св. Кирил и Методий"

Оценете
(2 гласа)

 

С благодарност към Бога на 29 май 2022 г. проведохме финалното тържество за завършването на уч. 2021/2022 г. за децата по Вероучение.

То се състоя  в залата на Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София). На тържеството присъстваха Негово Благоговейнство дякон Георги Граховски от храмовото духовенство, д-р Десислава Панайотова - директор на Енорийския център, г-жа Наталия Донкова - преподавателката по Вероучение в неделната детска група, много родители и сродници на малките ученици. Дякон Георги сподели радостта си, че толкова деца вървят по пътя на вярата, която е най-голямото ни съкровище и ни спасява.

Наталия Донкова и учениците представиха сценарий на телевизионно предаване на живо - "Нашата вяра". Две от децата - Никола и Благовеста - бяха водещите, а всички останали отговаряха на техните въпроси, с които бе преминато през основните компоненти от изученото през годината. Децата се обучаваха и ще продължат през следващата учебна година да се обучават по учебниците на Св. Синод по Религия - Християнство-Православие. Радост предизвикаха знанията за Бога, показани от Михаил, Юлия, София, Никол, Ния, Катерина, Антон, Белослава, Александра и Йоанна.  Тържеството имаше и музикална част - Никол изпълни на пиано "Етюд" от Парашкев Хаджиев, а Благовеста изсвири на китара песента "Белла, чао,чао,чао". Когато настъпи моментът децата да обяснят, че сам Господ ни е научил как да се молим, и започнаха да изговарят "Отче наш", всички станаха и заедно възгласиха молитвата. Радостта от Христовото Възкресение, в която пребъдваме от Пасха досега, бе подчертана чрез стихотворението "Победата на Победителя", изрецитирано от Никол Кисьова, спечелила с него I награда в синодалния Национален конкурс "Възкресение Христово" - 2022 в раздел "Литература - поезия".

Десислава Панайотова поздрави децата и учителката им за сериозното обучение от октомври до май, в което те изучиха основите на православната вяра в Св. Троица и в Господ Иисус Христос, рисуваха, разпознаваха по икони православните празници и светии, опознаха цялата църковно-славянска азбука, та да благоговеят пред светия Бог и пред всичко свято. Децата получиха своите удостоверения от дякон Георги, а след това отпразнуваха своето завършване с игри в прекрасния двор на храма и с почерпка в енорийската трапезария, подготвена любезно от родителите.

Благопожелаваме спокойно и щастливо лято на всички ученици и до нови срещи в светия Божий дом!

Още снимки в: https://photos.google.com/share/AF1QipP0xG0vH4QI1N0zTTEL5-F7jyxo-DiuX8u-bZrfcv5lcc9Utzi5FF_gfFF6Tfv7Ng?key=OEhwRm8wSl91ajVYN3NvSmg5MEJHZnNBYm1BcUhn

Текст: д-р Десислава Панайотова
Снимки, видео: Михаил Станчев, Ивайло Иванов, Десислава Панайотова

Прочетена 111 пъти