Источник: fineworld.info.

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! Фото- и видеорепортажи от енорийското ни Рождественско тържество

Оценете
(3 гласа)

Бог Спасител се роди!

Светло и топло нашата енория отбеляза Рождественските празници!

С надежда в Бога, с благодарност към Спасителя и с любов към ближните проведохме енорийското ни Рождественско тържество за 2021 г. То се състоя на 19 декември в залата на Енорийския център на храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София) и бе открито от предстоятеля на храма ставр. ик. Александър В. Георгиев. Той благопожела любовта и светлината, извиращи от Христовото идване между нас, да изпълват нашите сърца и да насочват винаги нашия живот!

В празничната програма се включиха хористите от Смесен камерен хор "Петър Динев" с диригент д-р Боряна Найденова, курсистите от Курсовете по православие за възрастни: Александър Иванчев, Александър Кунев, Михаил Станчев, Веселина Шопова, както и децата от Църковното неделно училище  с преподавателката си по Вероучение Наталия Донкова. Малките ученици Александра, Юлия, София, Никол, Ния, Стефан, Катерина, Никола и Благовеста заедно със своята учителка бяха подготвили и вкусни изненади, както и прекрасни картички за всички гости и участници в тържеството.

Бяха изпълнени прекрасни църковни песнопения в чест на Спасителя и Божията майка, празнични песнички и мелодии, поетичен рецитал със стихове от архим. Серафим Алексиев и ставр. ик. Павел Гърбов, детски рецитал по сценарий, написан специално за тържеството от д-р Десислава Панайотова, директор на Енорийския център, и Наталия Донкова. В детския сценарий бяха вплетени и стихове от детската книжка "Христос се роди" (автор: Весна Белчевич от Сърбия, бълг. изд. "Омофор"). Тържеството завърши с раздаване на подаръци за всички, тъй като Рождеството на Иисус Христос е Рожденият ден, който всички празнуваме, и в чиято радост всички тържествуваме!

Благодарим на всички, които спомогнаха за провеждането на радостния празник в храма!

Благопожелаваме спокойна, здрава Нова 2022 година, изпълнена със здраве, спокойствие, с християнски дела, угодни на Бога и спасителни за нас!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Снимки от Михаил Пенков:

https://drive.google.com/drive/folders/1uj8NQJqACZ8vi6VmvZyLmDDD53HaL_3F?usp=sharing

Още снимки и видео от Ивайло Иванов и Михаил Станчев:

Рождественско тържество 19.12.2021 - Google Photos

Текст и галерия: д-р Десислава Панайотова

Прочетена 557 пъти