Источник: fineworld.info.

На 3 октомври 2021 г. отново отваря врати Неделното църковно училище за деца при храм "Св. св. Кирил и Методий". Тече записването!

Оценете
(1 глас)

За доброто бъдеще на нашите деца!

С радост обявяваме възстановяването на дейността на неделното църковно училище за деца при храм „Св. св. Кирил и Методий“. През месец август и септември 2021 г. тече записването. Приемат се деца от 6 до 18 години. При необходимост децата ще бъдат разделени в отделни групи по възрастов признак.

Новата 2021/2022 учебна година започва на 3 октомври 2021 г. (неделя).

Преподавател е богословът Наталия Донкова.

Неделното училище при храм „Св. св. Кирил и Методий“ обучава децата по учебниците на Св. Синод на БПЦ-БП по Религия-Християнство (Православие), а наред с тях използва допълнителна православна литература и редица методи, които правят заниманията по Вероучение още по-интересни за учениците. Сред тях са: посещения в храма, участие в св. църковни тайнства, срещи с духовници, богослови и други вярващи православни хора, интерактивни екипни и индивидуални игри, рисуване, изработване на православни картички и сувенири, оцветяване, изрязване, апликиране, дискусии, проекти за по-големите ученици, готвене на типични гозби за определени периоди от годината в съответствие с църковния календар и много други. Училището при храм „Св. св. Кирил и Методий“ също така подготвя и за участие в синодалния конкурс „Възкресение Христово“ децата, които желаят да създадат конкурсни творби за Христовата победа над греха и смъртта.

По правило в неделя св. Литургия започва в 9,00 ч. Родителите и децата са добре дошли на богослужението. В 10,00 ч. в храма учениците се събират и заедно със своята преподавателка г-жа Донкова се отправят към залата по Вероучение, която се намира на 1 етаж в Енорийския център (в храмовия двор). Всяко занимание трае 1 астрономически час – от 10:15 до 11:15 ч. На децата са нужни: тетрадки, химикалки, моливи, гуми за триене, цветни моливи, флумастри.

След приключването на часа по Вероучение при хубаво време има възможност и за игра на открито – на храмовата детска площадка, която разполага с пързалки, люлки, пейки и красива градина със свежи трева и цветя.

Заниманията по Вероучение са уникален шанс за нашите деца да растат духовно будни, съзнателни и грамотни по въпросите на вярата, живота в обществото и Църквата, църковната и национална история. Обучението по Вероучение възпитава реални добродетели и стабилна ценностна система. То отлично запълва празнотите в знанията, които децата неизбежно изпитват заради известната едностранчивост на светското образование. Така църковното училище ще бъде в помощ на децата и те ще се представят по-добре в часовете по всички хуманитарни предмети. Всичко това е от изключително значение за оформянето на децата като силни и хармонични личности. Църковното училище е и отлична среда за изграждане на стойностни и дълготрайни приятелства, които могат да се окажат ключови за целия живот на учениците, защото са били създадени в Божия дом и с Божието благословение.

Началото на учебната година ще бъде ознаменувано с Водосвет за благословение на децата, преподавателката и родителите им.

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 1 октомври 2021 г.

Г-жа Наталия Донкова – моб. 0876 56 16 00

 

Прочетена 940 пъти