Источник: fineworld.info.

Открита беседа на 7 октомври: СИМВОЛИТЕ НА КАРТИТЕ ЗА ИГРА, ХАЗАРТЪТ И ГАДАЕНЕТО В СВЕТЛИНАТА НА ХРИСТОВИТЕ СТРАДАНИЯ И БОЖИЯТА ВОЛЯ

Оценете
(1 глас)


На 7 октомври 2020 г. в Енорийския център на храм "Св. св. Кирил и Методий" д-р Десислава Панайотова ще изнесе беседа на тема: СИМВОЛИТЕ НА КАРТИТЕ ЗА ИГРА, ХАЗАРТЪТ И ГАДАЕНЕТО В СВЕТЛИНАТА НА ХРИСТОВИТЕ СТРАДАНИЯ И БОЖИЯТА ВОЛЯ.

Църквата, като кораб на спасението, има верен компас за хората, в това число и по въпроса за играта на карти, за различните видове карти, както и за порока на хазартната зависимост. Интересен е произходът на някои от символите в картите за игра, които се използват най-често днес. Връзката им с Христовите страдания е пряка и това прави играенето на карти още по-неприемливо за православните християни. В беседата ще бъде осветлено и гадаенето по обикновени карти, по карти таро и по карти с новоезическа и ню-ейдж символика. Също така ще стане дума и за заклинателно-магически практики, свързани със съвременните карти за игра. Тази форма на забавление, на суеверие и неверие в истинския Бог предизвиква множество теми за размисъл и дискусия. След беседата ще има възможност за свободен разговор, въпроси и отговори.

Д-р Десислава Панайотова е православен богослов, експерт в Културно-просветния отдел при Св. Синод, директор на Енорийския център и ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" при едноименния столичен храм.

Заповядайте на 7 октомври (сряда) 2020 г. в Енорийската ни лекционна зала.

Начало: 18,30 ч.

Храм „Св. св. Кирил и Методий”

Енорийски център (в двора), 1 ет.

ул. „Г. Вашингтон” № 47

гр. София - 1202

 

За още информация: моб. 0878 44 54 57

 Снимка: shantavo.bg

ВИДЕОЗАПИС от вече проведената беседа можете да гледате ТУК

Прочетена 900 пъти