Источник: fineworld.info.

ОТКРИТА БЕСЕДА на 6 ноември 2019 г. за Богочовека, света и хората, за виртуалния начин на мислене и за живота пред екрана

Оценете
(5 гласа)

 

Заповядайте на откритата ни беседа на тема:

"Влиянието на технологичния и виртуалния начин на живот върху света и човека"

Лектор ще бъде д-р Ивайло Добрев, преподавател по философия във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и иподякон в храм "Св. св. Кирил и Методий".

В беседата ще бъдат критично разгледани границите и измеренията на виртуалната култура и съвременния технологично генериран образ на света. Лекторът ще представи някои характерни аспекти от специфичния начин на живот, присъщ за съвременните информационни  общества. Той ще говори за технологичната рационалност и виртуалното общуване с акцент върху техните последствия за съвременния човек. Ще бъде разгледан и въпросът за фалша и отчуждението между хората, за мъчителната дистанция и "комфортната" самота на дигитализирания човек. Ще бъде очертан и образът на неговия посткибернетичен свят от позицията на вярата и на духовната православна философия. Ще бъде посочена и възможната алтернатива - истинския и общностен живот, който в личното общуване и в Църквата намира своята най-пълна реализация чрез взаимното служение и себеотдайната любов в Христа. Беседата ще завърши с въпроси и отговори по темата.

6 ноември (сряда) 2019 г.

Начало: 18,30 ч.

Беседата ще се проведе в Лекционната зала на Енорийския център, ет. 1

при храм „Св. св. Кирил и Методий”

ул. „Г. Вашингтон” № 47

гр. София

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

ВХОД СВОБОДЕН

Прочетена 2285 пъти