Источник: fineworld.info.

Екипът на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" се обогати с нови експерти и сътрудници

Оценете
(6 гласа)

На 12 януари 2019 г. екипът на Центъра за религиозни изследвания и консултации при храм "Св. св. Кирил и Методий" прие новите си постоянни членове и сътрудници, които ще работят в полза на Църквата, личността, семейството и обществото като експерти в своите сфери на компетентност.

ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" е църковно звено при едноименния столичен храм, което работи по осветляване и превенция на отрицателното влияние на християнските ереси и сектите от всякакъв религиозен и парарелигиозен вид. Центърът предлага и води катехизическо обучение за възрастни (когато се налага и индивидуални занимания с деца), запознаващо потърпевшите от секти със спасителното учение и начин на живот в св. Православие. При необходимост и желание пострадалите от сектантско влияние се пренасочват за консултации към православен духовник, юрист, социален работник или психолог.

Обновяването на екипа на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" има за цел по-многостранно и ефективно да помага на хората с верски, психологически, поведенчески и здравословни проблеми, така че те да излязат от тъмната зона на религиозните заблуждения и крайности, на психопатичното и асоциално поведение, на зависимостите и отчаянието.

Предстоятелят на храм "Св. св. Кирил и Методий" Негово Високоблагоговейнство ставр. ик. Александър Величков Георгиев с радост благославя увеличаването на експертите на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" и се надява, че съвместната им работа ще помогне на повече хора да заживеят в правдата, мира и радостта на св. Православие и в надеждата и любовта, които извират от Богочовешката Личност на нашия Господ и Спасител Иисус Христос, Който е Светлината на света, Пътят, Истината и Животът.

ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" е създаден през 2006 г. като през изминалите 13 години му сътрудничат много православни духовници, християни, богослови и специалисти от България и чужбина, юристи, журналисти, доброволци, граждани, както и представители на държавни институции.

С постоянния екип и сферите на дейност на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" можете да се запознаете тук: http://symvol.org/simvolnavqrata/index.php/crik

Прочетена 1595 пъти