Источник: fineworld.info.

Открита беседа на 7 февруари 2019 г.: ТЮТЮНОПУШЕНЕТО И ШАМАНИЗМЪТ СПОРЕД ПРАВОСЛАВНИЯ СВЕТОГЛЕД

Оценете
(1 глас)

 

На 7 февруари 2019 г. в Енорийския ни център от 18,00 ч. ще бъде изнесена беседа на тема "ТЮТЮНОПУШЕНЕТО И ШАМАНИЗМЪТ СПОРЕД ПРАВОСЛАВНИЯ СВЕТОГЛЕД". 

Лекцията ще води д-р Десислава Панайотова, директор на Енорийския център и ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" при храм "Св. св. Кирил и Методий".

Темата ще обхване историята на тютюнопушенето, чиито корени са в ритуалното пушене при шаманите в различни религии, страни и култури по света. Лекторът ще говори както за вредата от тютюнопушенето, нанасяна върху тялото и душата на човека, така и за десакрализацията на това занимание днес, която, обаче, по никакъв начин не го прави по-безобидно.

Певецът Боб Марли - лидер на растафарианството през втората половина на 20 в.

В беседата ще бъдат посочени и модерни религиозни движения и секти, които се опитват да възвърнат "мистичния чар" на тютюна и халюциногените, а също и да ги реабилитират като приемливи средства за "лечение", посвещение, "духовно усъвършенстване" и контакт с духовния свят.

Беседата се организира по молба на православни християни, които желаят този въпрос да бъде разгледан по-обстойно и всестранно за полза на личността, семейството и обществото.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

ВХОД СВОБОДЕН.

7 февруари 2019 г. (четвъртък)

Начало: 18,00 ч.

Храм "Св. св. Кирил и Методий", гр. София

Ул. "Г. Вашингтон" № 47 (до Женския пазар)

Енорийски център, ет. 1 - Лекционна зала

Прочетена 1065 пъти