Источник: fineworld.info.

Записване за КУРСОВЕТЕ ПО ПРАВОСЛАВИЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" за уч. 2016/2017 г.

Оценете
(1 глас)

 Започна поредното записване в Курсовете по Православие за възрастни, които при голям интерес вече 11 години се провеждат в Енорийския център на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

 

Курсовете се организират по инициатива и с благословението на Негово Високоблагоговейнство ик. Александър В. Георгиев според официално решение на църковното настоятелство, одобрено от Епархийския съвет при Софийската св. митрополия.

Междувременно, на 11 юни т.г. успешно завърши обучението на четирите групи по Православие за възрастни за уч. 2015-2016 г. В края на новината можете да прочетете някои от есетата от заключителния тест на групата по Нов Завет на тема: „Възкресение – Възнесение – Петдесетница”.

Курсов преподавател е д-р Десислава Панайотова - директор на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" при едноименния храм, експерт "Програми и проекти" в Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-Българска Патриаршия, главен редактор на Официалния уебсайт на БПЦ-БП.

През новата 2016-2017 учебна година ще се сформират 4 групи, които ТЕМАТИЧНО се разделят на: 

~ Въведение в Православието. Църковни празници, символи и тайнства.

~ Тълкувание на Свещеното Писание на Стария Завет.

~ Тълкувание на Свещеното Писание на Новия Завет.

~ Св. отци и вселенските събори на Църквата – Част І.

Препоръчително е начинаещите курсисти да се включат в групата по Въведение в Православието.

През учебната 2016/2017 г. лекциите започват на 5 ноември 2016 г. (събота).

СИСТЕМА на работа:

Минималният брой за сформиране на група е 6 човека. Лекциите се провеждат всяка събота - от м. ноември до м. май включително. При необходимост се използват за лекции и делнични дни, когато се отработват църковни или национални празници. Занятията обхващат два астрономически часа за всяка група.

На разположение на курсистите се предоставят тематични разпределения на учебния материал, систематизирани таблици и подбрани откъси от църковни съчинения, богата православна литература. Безплатно може да се ползва книжният фонд на храмовата библиотека.

СРОК за записване: 25 октомври 2016 г.

АДРЕС за записване:

София - 1202

ул. “Г. Вашингтон” № 47, ет. 3

Храм "Св. св. Кирил и Методий"

Д-р Десислава Панайотова

Моб. тел.: 0878 44 54 57 или 0889 99 39 80

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ за:

Курсовете: http://symvol.org/simvolnavqrata/index.php/2016-01-17-16-49-44/kursove-po-pravoslavie

Преподавателя: http://symvol.org/simvolnavqrata/index.php/2016-01-17-16-49-44/kursove-po-pravoslavie/prepodavatel

Съдържанието: http://symvol.org/simvolnavqrata/index.php/2016-01-17-16-49-44/kursove-po-pravoslavie/sydyrjanie

Курсовете по Православие са част от широкообхватната културно-просветна дейност на храм "Св. св. Кирил и Методий" и спомагат за просвещаването и въцърковяването на всички, които търсят Бога и православния начин на живот в Неговата Църква. 98 % от начинаещите курсисти трайно се въцърковяват след като изслушат катехизаторските лекции и участват в съпътстващите ги практически занимания, богослужения и поклоннически пътувания. Някои от курсистите, сред които има и много утвърдени православни християни, са вече кадри на Българската православна църква-Българска Патриаршия: духовници, църковнослужители, експертни съветници, доброволци и др. Най-важното е, че всички курсисти, завършващи успешно учебната година, по Божия милост и просветени от Светия Дух, се превръщат в съвременни благовестители на спасението в Христа и така помагат на своите семейства, приятели, колеги и ближни. Да се приобщим към светата православна вяра, която ни спасява!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

11 юни 2016 г.

София,

Храм „Св. св. Кирил и Методий” (ул. „Г. Вашингтон”, № 47)

ЦРИК „Св. св. Кирил и Методий” / Енорийски център

Курсове по Православие за възрастни / Група „Нов Завет”, уч. 2015-2016 г.


 

 

Прочетена 2336 пъти