Источник: fineworld.info.

На 5 октомври се престави в Господа нашата дългогодишна преподавателка по църковна дърворезба Лоте Раденкова

Оценете
(1 глас)

С дълбока печал съобщаваме, че на 5 октомври 2017 г. сутринта ни напусна дългогодишната преподавателка и основателка на енорийската ни Школа по църковна дърворезба - скъпата на всички ни Лоте Раденкова.

С молитвена надежда в Бога председателят на Църковното настоятелство при храм "Св. св. Кирил и Методий" ставр. ик. Александър В. Георгиев с храмовото духовенство в лицето на прот. Методий Корчев и свещ. Захарий Димитров и Църковното настоятелство изразяват своите съболезнования към семейството и близките на Лоте. Към техните молитви за упокоението и спасението на нейната душа се присъединяват всички преподаватели и служители при храм "Св. св. Кирил и Методий" и Енорийския му център, ведно с енориашите и курсистите от нашите школи.

Със своята скромност, с пълната си отдаденост на творчеството в име Господне и с радостта си в Христа Лоте Раденкова бе и винаги ще бъде за нас пример за това колко жизнеутвърждаваща и светла е истинската любов към Бога и ближните. Тази любов, която Лоте имаше в сърцето си и проявяваше на дело към всички, нека й проправи път към блаженото Божие царство! Амин.

Опелото ще се състои в неделя, 8 октомври 2017 г. от 12,00 ч. в храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" 47, гр. София).

Прочетена 2164 пъти