Источник: fineworld.info.

Молебен за благословение на започващата нова 2023-2024 учебна година в Енорийския център

Оценете
(2 гласа)

 

С голяма духовна радост и искрена в Господнята помощ надежда започна новата 2023-2024 учебна година в Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София).

На 1 октомври 2023 г. предстоятелят на храма-средище на значими образователни, културни и духовни достижения ставр. ик. Александър Георгиев отслужи молебен за успех на всички школи, преподаватели, ученици и курсисти. Той пожела ревностно и успешно всички да изучават и усвояват добрите науки и църковните изкуства - с любов, единомислие и крепка вяра в Бога. С голяма благодарност в Божия дом присъстваха десетки родители, деца, учители и курсисти, които с вълнение отправиха съборна молитва за духовно и телесно здраве на отците при храма, на всички, които обучават и се обучават в Енорийския му център, творят и се просвещават за Божия слава и спасение на душите си.

Числото на курсистите и децата се увеличава през настоящата учебна година, което е свидетелство за жаждата на нашия народ за пълноценен и истинен духовен живот в Православната Църква.

Светите братя Методий и Кирил и техните приемници не са се трудили напразно - посятото евангелско семе покълва през вековете и дава плод във всички поколения.

Слава Богу, благодарение и поклонение Нему за великата Му милост над всички нас.

Успешна нова учебна година!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Текст: д-р Десислава Панайотова

Снимки: д-р Десислава Панайотова, София Георгиева

Прочетена 42 пъти