Источник: fineworld.info.

Енорията ни отбеляза празника на Св. Три светители - 30 януари

Оценете
(3 гласа)

Частиците св. мощи на св. Василий Велики, св. Григорий Богослов и св. Йоан Златоуст в храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София)

Днес, 30 януари 2022 г., нашата енория отбеляза празника на Св. Три светители с празнична св. Литургия. В храм "Св. св. Кирил и Методий" се стече многолюден богомолен народ, предстояван от прот. Захарий Димитров в съслужение с храмовото духовенство.

О. Захарий подчерта, че преди пет години на същия ден в храма получихме в дар частици от св. мощи на св. Три светители – св. Василий Велики, св. Григорий Богослов и св. Йоан Златоуст, покровители на северния храмов престол и духовно-просветната ни дейност.
Св. мощи са в храм „Св. св. Кирил и Методий” за вечно съхранение, молитвено поклонение, духовно укрепление и спасение на духовенство, църковнослужители и миряни. Св. мощи бяха получени като дарение от Балканското Атонско Сдружение (БАС).
Вярващите днес участваха и в благодарствения молебен, отслужен след края на св. Литургия и бяха помазани с елей - за телесно здраве и душевно спасение, за преумножаване на вярата и стоене в истината на Църквата, преподадена ни от великите богослови и наши учители св. Василий, св. Григорий и св. Йоан.
Честит празник на всички!

Текст и галерия: д-р Десислава Панайотова

Прочетена 634 пъти