Источник: fineworld.info.

Неделното църковно училище за деца прие новите си питомци

Оценете
(1 глас)

 

На 3 октомври 2021 г. Неделното църковно училище за деца при храм „Св. св. Кирил и Методий“ откри новата си учебна година. С водосвет, отслужен от архим. Евтимий, бе благословена работата на учителката по Вероучение Наталия Донкова с най-малките членове на духовно-просветната общност при храм "Св. св Кирил и Методий".

Децата и техните родители, както и преподаватели и възрастни курсисти от другите школи при храмовия Енорийски център бяха поръсени със светена вода и поощрени в благодатните им занимания през 2021-2022 уч. г. Те бяха посрещнати с питка, а на децата бяха раздадени подаръци от тяхната преподавателка, с която проведоха и първия си урок. Заниманията им се базират върху учебния материал, заложен в синодалните учебници по Религия - Християнство (Православие). Всяко дете получи свой собствен екземпляр от учебниците, както и молитвичка преди учение с дневник за добри дела, в който детето да си записва по едно добро дело за следващия час, което да обсъди с връстниците и учителката си.

Грижата за децата е първостепенна в Църквата. Празник е, когато децата се събират в храма и невинните им сърца се обръщат към Бога. Благовестието сред тях полага светъл път пред техния живот, защото им помага да пребъдат в кораба на спасението - Православната ни Църква. Под закрилата на св. Братя Кирил и Методий в нашия храм се възстановява църковното възпитание и обучение на деца - за слава на Св. Троица и поверяване на православната истина на следващите поколения.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Текст и снимки: д-р Десислава Панайотова

Прочетена 401 пъти