Источник: fineworld.info.

Открита беседа на 1 юли 2020 г.: "СЪВРЕМЕННИ ДУХОВНИ РАДОСТИ" с гост-лектор архимандрит Пахомий, ректор на СДС "Св. Йоан Рилски"

Оценете
(3 гласа)

Архимандрит Пахомий

По инициатива на нашия предстоятел Високоблагоговейния ставр. ик. Александър В. Георгиев на 1 юли 2020 г. храм "Св. св. Кирил и Методий" възстановява своя цикъл от открити православни беседи.

След прекратяване на паузата, наложена заради епидемичната обстановка в страната, пръв лектор и скъп гост в Енорийския ни духовно-просветен център ще бъде Негово Високопреподобие архимандрит Пахомий (Лозанов), ректор на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" и игумен на Дивотинския манастир "Св. Троица".

Темата на беседата му ще бъде: "СЪВРЕМЕННИ ДУХОВНИ РАДОСТИ". Тя ще засегне въпросите за истинските опори и смисъл на нашия живот, за свободата и радостта ни в Христа, за полезните и положителни страни на съвременните изпитания, с които се сблъсква цялото човечество и православните християни в частност. Ще дискутираме как във време на тревожност, страх и паника, на всеобща несигурност и дезориентираност Църквата продължава да е майка-хранителка и верен компас за хората, кораб на спасение, стълб и крепило на истината.

Заповядайте на 1 юли (сряда) 2020 г. в Енорийската ни лекционна зала.

ВХОД СВОБОДЕН.

Начало: 18,30 ч.

 храм „Св. св. Кирил и Методий”

ул. „Г. Вашингтон” № 47

гр. София

 Снимка: СДС "Св. Йоан Рилски"

Прочетена 1307 пъти