Источник: fineworld.info.

НА 1 ОКТОМВРИ 2016 Г. СТАВР. ИК. АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ БЛАГОСЛОВИ НАЧАЛОТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ЕНОРИЙСКИЯ ЦЕНТЪР ПРИ ХРАМ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"

Оценете
(1 глас)

Храм "Св. св. Кирил и Методий" е едно от най-посещаваните съвременни духовно-просветни огнища на Българската православна църква-Българска Патриаршия.

Това се дължи на доброто ръководство на неговия предстоятел ставр. ик. Александър Георгиев, с чието благословение при храма работят множество звена и школи за възрастни и деца.

На 1 октомври 2016 г. о. Александър отслужи молебен и благослови ръководителите на звена при храма и преподавателите в школите на Енорийския център, които чрез занимания с различни църковни дисциплини и изкуства преподават на курсистите основите на православната вяра, поддържат храмовата библиотека и Издателския център и по този начин успешно осъществяват катехизаторската и мисионерската мисия на Църквата.
О. Александър, заедно с о. Любомир Янъков - преподавателят по Източноцърковно пеене, се помоли и за всички деца и възрастни хористи и курсисти, които ще се трудят или обучават през новата 2016/2017 уч. година в енорийските школи и в храм "Св. св. Кирил и Методий". Предстоятелят на нашия храм поръси със светена вода присъстващите в енорийската зала и благопожела на всички здраве и сили, за да възрастваме в св. Православие за слава Божия и наше спасение!
Още подробности за духовно-просветната работа на нашия храм вижте в:
http://symvol.org/simvolnavqrata/index.php/za-hramyt/biblioteka
http://symvol.org/simvolnavqrata/index.php/za-hramyt/izdatelski-centyr
Раздел ШКОЛИ на нашия сайт http://symvol.org
Снимки: Десислава Панайотова, директор на Енорийския център, ЦРИК и преподавател по Православен Катехизис за възрастни.

Прочетена 2209 пъти