Источник: fineworld.info.

На 31 май 2019 г. - Изнесена беседа на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" за Деня на детето, 1 юни

Оценете
(1 глас)

По случай Деня на детето представители на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" ще изнесат беседа в гр. Божурище на тема "Децата - нашето бъдеще (православен възглед за семейните ценности и възпитанието на децата)".

Лектори ще са д-р Десислава Панайотова - директор на ЦРИК, богослов, и г-н Бисер Божков - експертен сътрудник на ЦРИК, богослов и специалист в сферата на "Социално подпомагане" - отдел "Закрила на детето".

Беседата ще бъде изнесена извън Енорийския център на храм "Св. св. Кирил и Методий" и на дата, предхождаща традиционните открити беседи в Енорийската ни зала, които по правило се провеждат в първия четвъртък на всеки месец. Тази година беседата за м. юни ще бъде изтеглена на 31 май и ще се състои в читалището на гр. Божурище от 18,00 ч.

Лекторите ще разгледат въпросите, свързани с добродетелното християнско възпитание на децата от гледна точка на библейските непреходни ценности и благодатните средства, с които Църквата подпомага родителите и учителите в областта на детското възпитание и образование. Темата ще бъде анализирана и в контекста на конкретните и най-актуални проблеми, с които се сблъскват родители и учители в тяхното общуване и грижа за децата и учениците. Беседата ще разгледа също ефикасността и механизмите, които държавата осигурява за разрешаването на критични ситуации и явления в живота на българските деца.

Очаква се присъствието на официални представители на кметството и Народното читалище на Божурище, родители; директори и преподаватели на двете училища и двете детски градини в града, граждани и гости от София.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

ВХОД СВОБОДЕН.

Адрес:

Народно читалище „Христо Ботев 1934”

гр. Божурище, бул „Европа“
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Вече проведената беседа можете да гледате в: https://www.youtube.com/watch?v=fIRV0wWXTFA
 
Прочетена 979 пъти