Источник: fineworld.info.

Тържественото честване на храмовия празник 11 май - Св. св. Кирил и Методий

Оценете
(2 гласа)

 

Предстоятелят на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. Г. Вашингтон" № 47) ставр. ик. Александър Величков и църковното настоятелство канят всички боголюбиви християни да се включат в предстоящите тържества в чест на храмовите покровители - равноапостолните братя св. св. Кирил и Методий.

10 май 2019 г.

15,00 ч. - Изложба на Школата по църковна дърворезба в Енорийския център, ет. 1.

16,30 ч. - 18,00 ч. Акатист на Пресв. Богородица "Достойно есть" пред чудотворната й икона и веднага след това празнична вечерня в чест на св. Братя.

11 май 2019 г.

8,00 ч. - Празнична утреня.

9, 30 ч. - Празнична св. Литургия

11,15 ч. - Празничен хоров концерт с православни песнопения.

12,00 ч. - 14,30 ч. - официално откриване на дърворезбената изложба в Енорийския център на храма и представяне с възможност за закупуване на 1 и 2 том на Тълкуванието на библейската книга АПОКАЛИПСИС от архим. Атанасий Митилинеос - издания на храм "Св. св. Кирил и Методий".

Завършек на "Написание за правата вяра" от св. Константин-Кирил Философ:

"...аз изповядам своята вяра заедно с родния ми брат и сътрудник мой в Божието служение Методий. Защото в нея (в тази вяра) е спасението и надеждата. Нея предаваме на нашите ученици, та те, като вярват така, да се спасят и в Страшния съден ден отново да ни я върнат истинска, непроменена и съвършена, като застанат от дясната страна пред Господа Иисуса Христа, истинския наш Бог, на Когото да бъде слава във всички векове. Амин."

Св. равноапостолни наши просветители Методие и Кириле, пазете ни от неверие, ереси и разколи като преумножите светата православна вяра сред единокръвния ни народ  - за слава Божия и спасение на всички нас! Амин.

 

Прочетена 2051 пъти