Источник: fineworld.info.

Църковен афиш

В седмата година от въвеждането на чудотворния светогорски препис на иконата на Божията майка “Пресв. Богородица-Достойно есть” в храм “Св. св. Кирил и Методий”,

Заповядайте на откритата ни беседа, свързана с Неделя Месопустна - на Страшния съд, с която се подготвяме за предстоящото начало на Великия пост.

 

В храм "Св. св. Кирил и Методий" Успението на св. Константин-Кирил ще бъде отбелязано със света Литургия. Празникът се чества от св. Православна Църква на 14 февруари.

Паметна снимка на курсистите по Православие`2022 с Ловчанския митрополит Гавриил

С поклонническо пътешествие до манастири в Ловчанска епархия завърши вълнуващата и твърде полезна за всички уч. 2021-2022 г. в Курсовете по Православие за възрастни при столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47).

Ставр. ик. Михаил Колев

Заповядайте на откритата ни беседа - първа за новата 2023 г.,

 

 Стенопис на Въведение Богородично - детайл (храм "Св. св. Кирил и Методий", ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София)

 

Уведомяваме, че Школата по църковна дърворезба при храм "Св. св. Кирил и Методий" откри новата учебна година. Желаещите да се включат са добре дошли.

 

Енорийският център "Св. св. Кирил и Методий"

Започна поредното записване в Курсовете по Православие за възрастни, които се провеждат в Енорийския център на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий". Тук курсовете се организират от 2005 г. насам с благословението на Софийската св. митрополия по инициатива на предстоятеля на храма Негово Високоблагоговейнство ставр. ик. Александър В. Георгиев и църковното настоятелство.

 

На 29 юни 2022 г. в Енорийския център при храм „Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Г. Вашингтон“ № 47, гр. София) основната част от курсистите по Православие завършиха учебната 2021-2022 година. По обективни причини за около 10 курсисти финалният тест предстои.

Успешно приключиха своята работа катехизираните курсисти от групите по:

 

Прот. Михаил Ковачев

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит на 30 юни 2022 г. храм "Св. св. Кирил и Методий" ще проведе поредната си открита беседа с гостуване на православен български духовник. Гост-лектор в Енорийския ни духовно-просветен център ще бъде Негово Всеблагоговейнство протойерей Михаил (Ковачев), предстоятел на митрополитската катедрала "Св. св. Кирил и Методий", гр. Ловеч.

 


Скъпи братя и сестри,
На 13.06.2022 г., вторият ден на св. Петдесетница, когато Православната църква чества Третото Лице на Св. Троица, Св. Дух, в храм “Св. Св. Кирил и Методий” за първи път у нас, с благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, беше отслужен Молебен за съхраняване на Божието творение. На него, в присъствието на всички дошли да се помолят, бяха отправени молитви за запазване живота и здравето на тези същества, които са скъпи за тях и за които полагат грижи.

 На 17 август 2022 г. (сряда) от 18.30 ч. в Енорийския център (ет. 1) при храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще се състои публичното представяне на новоизлязлата книга „Нашето християнско отношение към света и животните като достойни Божии творения“.

Страница 1 от 14