Источник: fineworld.info.

Църковен афиш

На 13. 03. 2024 г. се престави в Господа Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, първосветителят на Българската православна църква-Българска патриаршия.

Между 12 и 14 януари 2024 г. с благословението на Софийска св. митрополия и, съответно, на Вальевски епископ Исихий (СПЦ) в столичния ни храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47) гостува Негово Всепреподобие йеромонах Арсений Йованович, игумен на сръбския манастир „Св. св. Петър и Павел“ („Рибница“, Вальевска епархия на СПЦ).

Йеромонах Арсений (Йованович), СПЦ


С благословението на Софийска св. митрополия храм "Св. св. Кирил и Методий" организира премиера на най-новата си книга "Бог и рокендрол".

 

На 1 ноември 2023 г., в Деня на народните будители, храм "Св. св. Кирил и Методий" пусна за печат новата си книга "Бог и рокендрол", посветена на младите хора. Автор е сръбският йеромонах Арсений (Йованович), Вальевска епархия на СПЦ.

На 2 октомври 2023 г. в Народно читалище "Светлина 1924" в с. Пролеша, общ. Божурище, бе изнесена интересна беседа по темата: ОПАСНОСТТА ОТ СУЕВЕРИЯТА И ОКУЛТНИТЕ ПРАКТИКИ В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ.

 

С голяма духовна радост и искрена в Господнята помощ надежда започна новата 2023-2024 учебна година в Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София).

За всички интересуващи се от православната догматика и празници, Свещеното Писание и Свещеното Предание на Църквата, от вероучение за деца, православен начин на живот, източно-църковно пеене, дърворезба, православна иконопис или изобразително изкуство, напомняме, че текат последните записвания за съответните курсове на обучение, които започват от месец октомври 2023 г. в Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София).

 

Започна поредното записване в Курсовете по Православие за възрастни, които се провеждат в Енорийския център на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

Чудотворната икона на всички български светии в храм "Св. св. Кирил и Методий"
(гр. София, ул. "Г. Вашингтон" № 47)

Нашият храм отбеляза празника Неделя на Всички български светии  - тази година на 18 юни 2023 г. – с двойна радост, защото в него освен постоянно пребиваващата чудотворна храмова икона “Всички български светии”, в продължение на една седмица бяха и двете икони с чудотворни мощи на св. Лука Войноясенецки (Симферополски) и св. Серафим Саровски.

В седмата година от въвеждането на чудотворния светогорски препис на иконата на Божията майка “Пресв. Богородица-Достойно есть” в храм “Св. св. Кирил и Методий”,

Заповядайте на откритата ни беседа, свързана с Неделя Месопустна - на Страшния съд, с която се подготвяме за предстоящото начало на Великия пост.

 

В храм "Св. св. Кирил и Методий" Успението на св. Константин-Кирил ще бъде отбелязано със света Литургия. Празникът се чества от св. Православна Църква на 14 февруари.

Страница 1 от 15