Источник: fineworld.info.

Църковен афиш

По случай Деня на народните будители поздравяваме всички българи със стихотворението на Ангелина Жекова, което изразява по изключително автентичен начин и с искрен и топъл език духа на днешния свят празник!


На 7 октомври 2020 г. в Енорийския център на храм "Св. св. Кирил и Методий" д-р Десислава Панайотова ще изнесе беседа на тема: СИМВОЛИТЕ НА КАРТИТЕ ЗА ИГРА, ХАЗАРТЪТ И ГАДАЕНЕТО В СВЕТЛИНАТА НА ХРИСТОВИТЕ СТРАДАНИЯ И БОЖИЯТА ВОЛЯ.

 

Архимандрит Пахомий

По инициатива на нашия предстоятел Високоблагоговейния ставр. ик. Александър В. Георгиев на 2 септември 2020 г. храм "Св. св. Кирил и Методий" възстановява своя цикъл от открити православни беседи.

Енорийски център при храм "Св. св. Кирил и Методий", гр. София (сн. Десислава Панайотова)

С възкресна радост и с чувство за духовен дълг, както и в чест на днешния празник на св. великомъченик Георги Победоносец,

СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ

Изх. № 62 / 03. 06. 2020 г.

8800 гр. Сливен

пл. "Хаджи Димитър" № 5

тел: 044 62 56 21

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архимандрит Пахомий

По инициатива на нашия предстоятел Високоблагоговейния ставр. ик. Александър В. Георгиев на 1 юли 2020 г. храм "Св. св. Кирил и Методий" възстановява своя цикъл от открити православни беседи.

ФОТОРЕПОРТАЖ от честването на св. равноапостолни братя Методий и Кирил

Ставрофорен иконом Александър Величков, председател на храм "Св. св. Кирил и Методий"

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

 

 БОЖИ ГРОБ в Йерусалим

Текстът на молитвата, която Йерусалимският патриарх чете на Гроба Господен на Велика Събота

Патриархът, държейки два снопа незапалени свещи, влиза в св. Кувуклий и се затваря в Пресветия гроб. Там той коленопреклонно, със страх и умиление, чете следната молитва, която привеждаме по-долу изцяло и точно, както е публикувана в Нов Сион, официалния печатен орган на Йерусалимската патриаршия (Νέα Σιών, τόμ. ΞΒ', 1967 σελ. 235).


На няколко и повече поколения не се е случвало да посрещаме Великден при обстоятелствата, при които очакваме Празника в пролетта на 2020 година.

В Синодалната палата на 30 март 2020 г. се състоя среща между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и епархийските митрополити с вицепремиера Томислав Дончев, проф. генерал Венцислав Мутафчийски - началник на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса в България и г-н Емил Велинов, директор на Дирекция "Вероизповедания" при МС, по повод създалата се извънредна ситуация в страната заради пандемията.

Страница 1 от 11