Источник: fineworld.info.

Църковен афиш

 

БОГОСЛОВСКИ СЕМИНАР "ЕТО, АЗ ИДА СКОРО! ДА, ДОЙДИ, ГОСПОДИ ИИСУСЕ!"

15 АПРИЛ 2019 г. (понеделник)

15,00 ч. Молитва за откриване на семинара.

Главата на Ватикана Франциск I

На редовното си заседание на 02.04.2019 г. Св. Синод на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия взе достойно решение относно предстоящото посещение в България на римокатолическия глава Франциск I през м. май.

 

Уведомяваме ви, че редовната открита беседа, която се провежда в началото на всеки месец в Енорийския ни център, през м. април т.г. ще бъде изнесена на 15 април 2019 г. в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

 

Заповядайте на откритата ни беседа на тема: "ЗАВИСИМОСТИ СРЕД МЛАДЕЖИТЕ В СВЕТЛИНАТА НА ПРАВОСЛАВИЕТО. Алкохолни и наркотични зависимости". Беседата ще се проведе на 7 март 2019 г. в Енорийския център на храм "Св. св. Кирил и Методий".

 

Храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София)

Слава на Бога за всичко!

Още една победа за Църквата и за всички православни християни в България!

 

На 7 февруари 2019 г. в Енорийския ни център от 18,00 ч. ще бъде изнесена беседа на тема "ТЮТЮНОПУШЕНЕТО И ШАМАНИЗМЪТ СПОРЕД ПРАВОСЛАВНИЯ СВЕТОГЛЕД". 

По случай наближаващия храмов празник СВ. ТРИ СВЕТИТЕЛИ, на които е посветен северният храмов престол, обявяваме богослуженията, които ще се отслужат в чест на св. Василий Велики, св. Григорий Богослов и св. Йоан Златоуст:

На 12 януари 2019 г. екипът на Центъра за религиозни изследвания и консултации при храм "Св. св. Кирил и Методий" прие новите си постоянни членове и сътрудници, които ще работят в полза на Църквата, личността, семейството и обществото като експерти в своите сфери на компетентност.

 

На 17 декември 2018 г. в навечерието на светлите Рождественски празници софиянци, които са лишени от уюта на осигурения и уреден живот или от грижата на своите близки, придобиха нов прислон в тъгата, самотата и нищетата си.

В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" се открива нова Социална кухня "Не хаби- дари". Тя се организира по инициатива и под патронажа на Омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова.

    Дивен е Господ в Своите светии...

    Скъпи в Господа братя и сестри,

    Традицията на Православната Църква с особено благоговение пази жива паметта и отдава заслужена прослава на един от най-ярките примери за архипастир, истински положил душата си за своето паство - св. Николай Мирликийски Чудотворец.

 

Храмовият ни празник Въведение Богородично, на който е посветен параклисът в южната страна на храм „Св. св. Кирил и Методий” бе отбелязан с архиерейска св. Литургия.

Страница 1 от 8