Источник: fineworld.info.

Църковен афиш

Обични в Господа братя и сестри,

Църковното настоятелство към храм „Св. св. Кирил и Методий“ - гр. София има радостта да ви съобщи, че излезе от печат луксозно издание на Акатистната служба към Пресв. Богородица-Достойно есть.

Заповядайте на 31 юли на откритата ни беседа на тема: ПРАВОСЛАВИЕТО СРЕЩУ МАГИИТЕ - Съкратен курс по духовна самоотбрана.

В началото на 2017 година в новината ни ВНИМАНИЕ, РОДИТЕЛИ! ПАЗЕТЕ СВОИТЕ ДЕЦА ОТ СМЪРТОНОСНАТА ИГРА "СИН КИТ" алармирахме за опасността от виртуалните общности и игри със суицидни послания и сектантски начин на функциониране (игри за "избрани" и "посветени").

За съжаление през м. юли 2017 г. в американските щати Тексас и Джорджия две деца - съответно момче на 15 г. и момиче на 16 г. - се самоубиха, изпълнявайки последната и най-екстремна "ритуална" стъпка от играта СИН КИТ.

Заповядайте на откритата ни беседа на тема: АСТРОЛОГИЯТА - ЛЪЖЕНАУКА И ЖИВОТ БЕЗ БОГА.

На 3 юни 2017 г. в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47) успешно приключиха изпитите на 4-те групи курсисти, катехизирани в дългогодишната енорийска програма по Православие за възрастни. На 10 юни 2017 г. в Енорийската лекционна зала се проведе общото празнично тържество на курсистите от всички групи: "Въведение в Православието", "Тълкувание на Свещеното Писание на Стария Завет", "Тълкувание на Свещеното Писание на Новия Завет" и "Св. отци - I част".

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит чудотворната Богородична икона „Достойно есть“, доскоро намираща се в гр. Бухово, бе донесена от сем. Емил и Снежа Михови и дарена на столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Георг Вашингтон” № 47) за вечно молитвено съхранение и поклонение.

От 10 юни 2017 г. насетне с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит чудотворното копие на чудотворната светогорска икона "Св. Богородица - Достойно есть" ще пребъдва в нашия храм „Св. св. Кирил и Методий“, ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София. Всеки петъчен ден през цялата година от 16,30 ч. ще бъде отслужвана вечерна служба с Акатист към „Св. Богородица-Достойно есть”.

С благословението на Негово Светейшество г-н г-н Неофит, Софийски митрополит и Български патриарх, в навечерието на празника на Богородичната икона „Достойно есть“ на 10.06.2017 г. (събота) в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“, намиращ се на ул. „Георг Вашингтон” № 47 (при Женския пазар), ще бъде отслужена празнична вечерна служба, през време на която ще се извърши тържествена интронизация на чудотворната Богородична икона „Достойно есть“, доскоро намираща се в гр. Бухово.

На 1 юни (четвъртък) 2017 г. в Енорийския център при столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе поредната открита беседа. Темата на предстоящата лекция е "ПРОТЕСТАНТСКОТО ПЕТДЕСЯТНИЧЕСТВО - ЛЪЖЕПЕТДЕСЕТНИЦА, БЕСНУВАНЕ И ХУЛА СРЕЩУ БОГ СВ. ДУХ".

В 5-та Неделя след Пасха - на Самарянката – по решение на Св. Синод на БПЦ-БП за четвърти пореден път в храм „Св. св. Кирил и Методий” (ул. „Г. Вашингтон” № 47) завърши Националният синодален конкурс "Възкресение Христово".

Заповядайте на Пролетен хоров концерт на 28 май (неделя) 2017 г., от 11,00 ч. след неделната св. Литургия в храм "Св. Св. Кирил и Методий".

Тропар на св. братя Кирил и Методий, глас 4

Яко апостолом единонравнии и словенских стран учителие,
Кириле и Методие богомудрии, Владыку всех молите,
вся языки словенския утвердити в Православии и единомыслии,
умирити мир и спасти души наша.

Страница 1 от 4