Источник: fineworld.info.

Църковен афиш

 

Eнорийският център "Св. св. Кирил и Методий", в който се провеждат лекциите по Православие, Лекционна зала - ет. 1

 

На 11 юни 2019 г.  в храм „Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Георг Вашингтон” № 47) посрещнахме празника на Богородичната икона „Достойно есть“, чието чудотворно копие (Буховската икона) се пази в храма и благославя енорията и всички вярващи, които искрено се осланят на помощта на Божията майка.

На 5 юни 2019 г. (сряда) в Енорийската зала на храм "Св. св. Кирил и Методий" ще се състои ИЗВЪНРЕДНА БЕСЕДА на тема: ЗА "ТРЕТИЯ ПОЛ".

По случай Деня на детето представители на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий" ще изнесат беседа в гр. Божурище на тема "Децата - нашето бъдеще (православен възглед за семейните ценности и възпитанието на децата)".

Плодът на Духа се състои във всяка доброта, правда и истина - и изпитвайте, що е благоугодно Богу. Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги.“

Послание на св. ап. Павел до ефесяни, 5:9-11

На 19 май 2019 г., Неделя на Разслабления, в нашия храм за 6-та поредна година се проведе тържественият финал с награждаването на победителите и участниците в синодалния Национален конкурс "Възкресение Христово" - 2019.

 

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит храмовият ни празник бе отбелязан на 11 май 2019 г. с празнична св. Литургия, предстоявана от Негово Високопреподобие архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия.

Можете да гледате видеозаписа от беседата от 2 май 2019 г. във видеогалерията на храмовия ни сайт "Символ на вярата":

Софийският протосингел архим. Василий, ставр. ик. Александър Величков - предстоятел на празнуващия храм, и ик. Кирил Попов

 

Предстоятелят на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. Г. Вашингтон" № 47) ставр. ик. Александър Величков и църковното настоятелство канят всички боголюбиви християни да се включат в предстоящите тържества в чест на храмовите покровители - равноапостолните братя св. св. Кирил и Методий.

Страница 1 от 9