Источник: fineworld.info.

Църковен афиш

В храма...

На 7 юли 2021 г. ежемесечната открита беседа в Енорийския център на храм "Св. св. Кирил и Методий" ще премине по-нетрадицинно. Очаква ни видеопрожекция на православната документална импресия "За смисъла на човешкия живот".

С част от курсистите по ВЪВЕДЕНИЕ В ПРАВОСЛАВИЕТО 2020-2021 уч. г.

Започна поредното записване в Курсовете по Православие за възрастни, които се провеждат в Енорийския център на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий". Тук курсовете се организират от 2005 г. насам с благословението на Софийската св. митрополия по инициатива на предстоятеля на храма Негово Високоблагоговейнство ставр. ик. Александър В. Георгиев и църковното настоятелство.

Храм "Св. мъченик Зосима Созополски"

Една година след поставянето на паметна плоча от страна на сектата "Шри Чинмой Център" в град Созопол тя бе премахната.

Уважаеми читатели, във връзка с ежегодно провежданите в няколко страндажански села нестинарски церемонии (обикновено на 3 срещу 4 юни = 20 срещу 21 май = Св. св. Константин и Елена - по стар стил), ви предлагаме архиерейската позиция на Сливенския митрополит Йоаникий по тази езическа и псевдоправославна традиция.

Бог сподоби нашата енория отново да посрещнем храмовия си празник 11 май и да се помолим заедно на св. равноапостолни братя Кирил и Методий - нашите първоучители във вярата, молитвеници пред Христа за целия наш народ!

Празник на православния дух, съборността и велелепието изживя енорията ни на 10 май 2021 г. по повод настъпването деня на св. братя Методий и Кирил, покровители на нашия храм!

 

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47) ще отбележи настъпващия си храмов празник в чест на своите небесни покровители:

10 май 2021 г. - Архиерейска вечерня, възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит - начало: 17,00 ч.

11 май 2021 г.  - Архиерейска св. Литургия, възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит - начало: 9,00 ч.

В навечерието на храмовия ни празник ви представяме част от новите стенописи на храм "Св. св. Кирил и Методий" и кадри от Страстната седмица (2021).

 

 В навечерието на Възкресение Христово уведомяваме православните християни и цялата общественост, че изписването на храм „Св. св. Кирил и Методий“ завърши успешно в периода март-април 2021 г. Така храмът очаква и своя храмов празник 11 май в съвършено велелепие – израз на църковната проповед за Божията любов, за подвига на светиите, за нетленната слава на Христовото царство.

В Бургас при Морската гара на 10 февруари 2021 г. ненадейно изникна духовно отблъскваща скулптура на Боян Мага, което провокира широка обществена дискусия и възмути хиляди правослвани вярващи и граждани. Инсталирането на тази статуя в пределите на порт "Бургас" се оказва не просто художествено-декоративен акт, а мероприятие, организирано с активното участие на "Lаzur group" и на масонската организация „Обединена Велика ложа на България“ (ОВЛБ) – с клон „Ложа Бургос“.

По случай Деня на народните будители поздравяваме всички българи със стихотворението на Ангелина Жекова, което изразява по изключително автентичен начин и с искрен и топъл език духа на днешния свят празник!


На 7 октомври 2020 г. в Енорийския център на храм "Св. св. Кирил и Методий" д-р Десислава Панайотова ще изнесе беседа на тема: СИМВОЛИТЕ НА КАРТИТЕ ЗА ИГРА, ХАЗАРТЪТ И ГАДАЕНЕТО В СВЕТЛИНАТА НА ХРИСТОВИТЕ СТРАДАНИЯ И БОЖИЯТА ВОЛЯ.

Страница 1 от 12