Источник: fineworld.info.

Издателски център

Енорийският издателски център при храм „Св. св. Кирил и Методий” – София (улица „Георг Вашингтон” № 47) е създаден в периода 2004-2005 г. с решение на храмовото настоятелство и благословен от (тогава) Знеполския епископ Николай (сега Пловдивски митрополит) - викарий на приснопаметния Софийски митрополит и Български патриарх Максим.

Основното му задължение е издаването на седмичния енорийски лист на храма (в периода 2004-2015 г.) и ежемесечния бюлетин „Символ на вярата”на Центъра за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий” (ЦРИК) –. Издателският център подготвя и реализира също издаването на книги с богословско съдържание и православна насоченост. Ценно е сътрудничеството на издателския център с ЦРИК „Св. св. Кирил и Методий”, работещ към храма: ЦРИК организара ежемесечни беседи, някои от които биват доразвивани от съответните лектори в систематизирани и по-подробни текстове, които прерастват в брошури и книги, които Енорийският издателски център издава (понякога и с придружаващ видеозапис на диск).

Храмовото ни издателство оказва техническа и методическа помощ на енорийските издания на други софийски православни храмове, които потърсят неговото съдействие. В периода 2004-2015 г. Енорийският издателски център се ръководи от г-н Руси Ст. Русев.

От 2015 г. негов ръководител е г-н Красимир Георгиев.

От 2016 г. издателската дейност се ръководи от г-жа Маргарита Димитрова.

За контакт: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.   и   Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.