Источник: fineworld.info.

ФОТОРЕПОРТАЖ от втория ни храмов празник - ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО В ХРАМА

Оценете
(1 глас)

Предлагаме ви фоторепортаж от архиерейската св. Литургия по случай втория храмов празник на храм "Св. св. Кирил и Методий".

По повод Въведение Богородично, който е празник на храмовия ни параклис, днес - 21 ноември 2019 г., с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп възглави празничното богослужение. В него се включи храмовото духовенство начело с предстоятеля на храма ставр. иконом Александър Величков, столични предстоятели, свещеници и дякони. По време на св. Литургия в първата степен на свещенството - дякон - бе възведен иподякон Борис Борисов, комуто еп. Поликарп благопожела със страх Божий и достойно старание да служи при Божия олтар през целия си живот.

Епископ Поликарп в проповедта си подчерта примера за благочестие в семейството на св. Дева Мария, който и ние днес трябва да следваме в раждането и възпитаването на децата, за да може България да се възроди и да вървим към спасението в Христа. Защото нейните родители св. богоотци Йоаким и Анна посвещават Мариям - единственото си дете - на Бога, като го поверяват на Йерусалимския храм, когато то е само на 3 години. Това тяхно доверие и благодарност за родилото им се чедо, тази тяхна чиста вяра в Бога ги е направила съпричастни на великата Божия тайна, която се открива в св. Богородица и в раждането от нея на Спасителя на света - Господ Иисус Христос. Епископ Поликарп поздрави Негово Високоблагоговейнство о. Александър за духовните му трудове в служението и обгрижването на енорията, на храма, неговата духовна дейност и благолепие. Ставр. ик. Александър Величков благодари на владика Поликарп за отслужената архиерейска св. Литургия и за благословението на Софийския митрополит и Български патриарх Неофит той да бъде днес в енорията ни за нейна радост и духовно благопреуспяване.

Епископ Поликарп представи на енорията Негово Високопреподобие архимандрит Евтимий, който под ръководството на предстоятеля на храма - ставр. ик. Александър Величков - започва служение в енорията на "Св. св. Кирил и Методий" като член на храмовото духовенство.

Миряните дълго поздравяваха с благодарност викарния епископ Поликарп и храмовото духовенство воглаве с предстоятеля на храм "Св. св. Кирил и Методий" о. Александър, чиито постоянни усилия за благото на енорията и по отношение духовно-просветната дейност на храма се оценяват високо от всички като добре изпълняван свещенически дълг в признателност и продължение на святото и спасително Кирило-Методиево дело.

Текст и снимки: Десислава Панайотова

Прочетена 81 пъти